2018

Vi börjar tisdagen den 3 juli klockan 20.00 och har i år ett extra fylligt program genom de samarbeten vi har inlett med föreningar i Örsundsbrobygden. Vi har som vanligt valt ut de bästa filmerna från de senaste säsongerna. Vi hoppas att ni ska finna urvalet lockande och roande!
För att se filmerna måste man vara medlem i Föreningen Gamla Bion i Örsundsbro.

Medlemsavgiften är 100 kr och det är det enda du behöver betala för att få se samtliga 11 filmer.
Medlemsavgiften kan erläggas på tre olika sätt:
1)Genom en inbetalning på bankgirokonto 357-2575. Var god uppge avsändare.
2)Genom att swisha till föreningen på 123 081 69 67. Var god uppge avsändare och e-postadress eller postadress.
3)Genom att betala kontant i kassan i biografen, där man får uppge namn och e-postadress eller postadress.
Medlemskortet är personligt och hämtas ut i kassan. Det måste uppvisas vid varje filmvisning.

 

Onsdag 27 juni (Inställt: Nytt datum kommer, hoppas vi)

Biodag för barn och ungdomar i samarbete med Örsundsbro IF

 

Tisdag 3 juli kl. 20 Aquarius
Clara, är en av de sista som bor kvar i ett 40-talshus i Recife, Brasilien. Hon vill inte flytta trots att ett byggbolag vill ta över huset för att förnya området. Företaget gör allt för att få henne att flytta frivilligt. Kleber Mendonca Filho regisserar och Sonya Brago spelar huvudrollen.

Tisdag 10 juli kl. 20 Three Billboards outside Ebbing, Missouri
En ung flicka har dött, polisen gör inte tillräckligt för att ta reda på vad som hänt. Mamman spelad av Francis McDormand, tar saken i egna händer. Ett mörkt, komiskt drama med strålande skådespelarinsatser. Woody Harrelson, är sheriff, Sam Rockwell och Zejlko Ivaneck är poliser.

 

Torsdag 12 juli kl. 19 Konsert med Uppsalagruppen StegVis
som framför låtar från sitt album ”Över Atlanten”, om utvandringen till USA och kolonien Bishop hill.

 

 

 

Tisdag 17 juli kl. 20 Loving Vincent
Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor.

 

Tisdag 24 juli kl 20 Amatörer
Till den lilla orten utlovas 500 nya jobb. Kommunen ska göra en marknadsföringsfilm, men två ungdomar vill göra en egen. Vems kommunbild ska tillåtas segra? Gabriella Pichler (Äta, sova, dö) regisserar, Jonas Hassan Khemiri är med och skriver manus.

 

 

Tisdag 31 juli kl. 20 En fantastisk kvinna
En Chilensk operasångare spelar huvudrollen som den transsexuella Marina, vars stora kärlek Orlando plötsligt dör av hjärnblödning. Hans släktingar, och polisen som kallas in, tar för givet att relationen inte är en varaktig relation utan en betalrelation. Hur ska Marina kunna sörja sin kärlek? Fick en Oscar som Bästa icke engelskspråkiga film.

 

Söndag 5 augusti Fjärdhundralands Rebusrunda

https://www.fjardhundraland.se/evenemang/

Tisdag 7 augusti kl. 20 Darkest Hour
Gary Oldman gestaltar Winston Churchill under hans första tid som premiärminister vid början av andra världskriget. Joe Wright har regisserat.

 

 

Söndag 12 augusti Fjärdhundralands Rebusrunda

https://www.fjardhundraland.se/evenemang/

Tisdag 14 augusti kl. 20 The Shape of Water
Guillermo Del Toro regisserar bland andra Sally Hawkins och Octavia Spencer som Elisa och Zelda. Under kalla kriget jobbar de i ett statligt laboratorium och upptäcker hemliga experiment.

 

 

 

Gamla Bions Klassikervecka

Tisdag 21 augusti Kl. 19  Chaplins pojke
För första gången som filmskapare, tar Chaplin steget till långfilmsformatet med denna berättelse. Det handlar om Luffaren (Chaplin) och den förtjusande trashanken (6-åriga Jackie Coogan), räddad som hittebarn och uppfostrad vid livets skola av Luffaren själv, och som blivit hans oskiljaktige hjälpreda.

 

 

 

Torsdag 23 augusti kl. 19 Sommarnattens leende
Ingmar Bergmans omtalade komedi med Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Jarl Kulle och en rad andra av landets främsta skådespelare i rollerna, inspelad 1955. Den blev mycket väl mottagen av kritiker och vann många priser, bl.a i Cannes.

 

 

 

Söndag 26 augusti Kl. 19 I hetaste laget

När Chicagomusikerna Joe och Jerry blir vittnen till en uppgörelse i ett garage mellan två rivaliserande gangstergäng som slutar med mord, blir de tvungna att fly. De lyckas under falska förespeglingar få jobb i en damorkester på väg till en turistort i Florida för ett härligt engagemang på ett hotell! Det blir förvecklingar i kubik i denna sevärda och hyllade klassiker.

 

 

Tisdag 28 augusti kl. 19 Hair
Hair från 1979 är fylld med energi, passion och musik som fick en hel nation att dansa och sjunga. Milos Formans Hair är en underhållande och kraftfull hyllning till 60-talets turbulenta känslor.

 

 

 

I samarbete med Lagunda församling:

Torsdag 30 augusti kl. 19 Stengrunden
En film baserad på biskop Bo Giertz roman med samma namn från 2007.

 

 

I samarbete med Lagunda hembygdsförening:

Tisdag 4 september kl. 19 Mickelsmässfilmer

Tisdag 11 september kl. 19 Mickelmässfilmer
Vi visar filmer från 1970- och 80-talens Mickelsmässmarknader då de ännu hade karaktären av ”gammelmarknader” med tidstypiska kläder, soldatparad, veteranbilar och lokalt hantverk.

Varmt välkomna till Gamla Bion i sommar!