2016

 

Filmsommaren 2016

Alla filmer börjar kl 20.00. I pausen är kiosken och kaffeserveringen öppen.

Snickeriet kan visas under filmkvällarna.

 

Tisdag 5 juli: Under körsbKörsbärsträdenärsträden

Japansk mat och vänskapsfilm som bygger på en roman av Durian Sukegawa.

Långsamt och lyhört berättad med udda personligheter. Regissör är Naomi Kawase.

 

 

 

MartianTisdag 12 juli: The Martian

Matt Damon spelar astronauten som blir kvar på planeten Mars. Filmen bygger på en roman av debutanten Andy Weir och sysslar med verkligt grundläggande frågor: livsvilja, problemlösning och beslutsfattande under press. Dessutom är det här filmen för alla barn som ifrågasätter nyttan med matematik och naturstudier.

 

 

 

 

TisSvenskjäveldag 19 juli: Svenskjävel

Långfilmsdebuterande regissören Ronnie Sandahl berättar historien om en ung svensk tjej som ströjobbar i Norge och trasslar till det med pappan vid ett barnvaktsjobb. För tonårsdottern i familjen blir barnvakten en idol.

 

 

 

CarolTisdag 26 juli:  Carol

Todd Haynes film med Cate Blanchett och Roony Mara bygger på  Patricia Highsmiths, självbiografiska roman The Price of salt från 1952. En gift kvinna på femtiotalet i USA får offra mycket för sin kärlek till en yngre kvinna.

 

 

 

 

MAndarinodlarenTisdag 2 augusti: Mandarinodlaren

Kriget i Georgien 1992 gör att de estniska kolonierna töms på folk som flyr tillbaka till Estland. De två som blir kvar tar hand om sårade soldater som visar sig tillhöra varsitt krigande läger. Budskapet är ”Världen förändras. Folk dör. Hjälp till eller sluta gnäll.” Zaza Urushadze regisserade.

 

 

 

SuffragettesTisdag 9 augusti:  Suffragette

Carey Mulligan ,Helena Bonham Carter och Meryl Streep är pionjärer i kvinnors kamp för värdighet i arbetslivet. I tvätteriet är villkoren svåruthärdliga, lönen sämre än för männen på lagret. Det krävs mer än bara ord för att nå förändring. Offren för de som kämpar är stora.

 

 

 

 

Män och fårTisdag 16 augusti: Bland män och får

Grímur Hákonarson har regisserat filmen om de två fårägande bröderna som inte pratat med varandra på fyrtio år trots att de lever bredvid varandra i en isolerad dal på Island. Men vad händer när fåren drabbas av en smittsam sjukdom?