2013

 

 Sommarens filmer

Årets filmkvällar är  tisdagar i juli och augusti med start den 9 juli. kl 20.00. Övriga dagar blir 16, 23 och 30 juli samt 6, 13 och 20 augusti.

9 juli Kvartetten

Dustin Hoffmans regidebut handlar om sångkvartetten som återses  på ett lyxigt hem för pesionerade musiker. Ska det gå att få dem att ställa sig på scenen igen, tro? Med Maggie Smith, Michael Gambon m.fl. 95 minuter lång

16 juli Moonrise Kingdom

Edward Norton är scoutledare, året är 1965 och två av ungdomarna har bestämt sig för att rymma  för att få bo tillsammans. Wes Anderson har regisserat, Bruce Willis är sheriff och alla speciellt ungdomarna spelar mycket bra. 90 minuter lång.

23 juli En oväntad vänskap

En fransk film av Olivier Nakache, Eric Toledano om den helförlamade rike Philippe (Francois Cluzet ) som behöver en ny assistent. Han väljer Driss (Omar Sy), som nyss kommit ut från fängelset och en verkligt oväntad vänskap formas. 112 härliga minuter lång.

30 juli Äta sova dö

Gabriela Pichler har skrivit manus och regisserar historien om en 20-årig  Balkanfödd tjej som blir arbetslös men som kämpar på för att få det liv hon vill ha.104 minuter lång.

6 augusti  Amour 

Efter en stroke försämras Anne både fysiskt och psykiskt, och livet för de åttioåriga före detta musiklärarna blir så annorlunda. Det är en varm och kärleksfull film om värdighet. Michael Haneke  har skrivit och regisserat detta filmiska samarbete mellan Frakrike, Tyskland och Österrike. 127 minuter.

13 augusti  Den gröna cykeln

Haifaa Al Mansour, som är Saudiarabiens första kvinnliga regissör, har även skrivit manus till filmen om 10-åriga  Wadjda som vill  ha en cykel. Men att cykla längs gatorna är inte tillåtet för flickor. 98  minuter.

20 augusti  Searching for sugerman

83 minuter musikdokumentär som vunnit en Oscar! Med en svensk regissör dessutom: Malik Bendjellou. Filmen om Sixto Rodriguez, Detroitmusikern  som försvann samtidigt som han fick blev enormt framgångsrik i Sydafrika är en glad historia som välförtjänt många tittare.

26 juli    Väsen

Även i år gör folkmusikgruppen från Uppsalatrakten en lokal turné mestadels på cykel.  Mer information kommer.

 

Berättarfestival:

Affisch The Gift…!

  Berättarfestival:
Lördag och söndag 10&11 augusti       
The Gift of Female Wisdom for Our Time
Två dagar med 3 fantastiska kvinnliga berättare:
• Mary Sue Siegel från Holland/USA
• Dvora Liberman från England/Australien och
• Inger Lise Oelrich från Sverige
10.00 – 16.30 WORKSHOPS
17.00 – 18.30 BERÄTTELSEMENY:
              Perisk vegetarisk buffé, kruddad med berättelser på engelska och svenska
      Restaurang Lilla Torget
 
19.00 – 21.30 BERÄTTELSEFÖRESTÄLLNING 
                      Gamla Bion
 
För mer detaljerad information titta på 

Lämna ett svar