2011

Under våren har vi visat film för låg- och mellanstadiet på Örsundsbroskolan, som vi brukar göra varje vår. Under två intensiva dagar kommer elever i långa rader gående från skolan till bilen, och Erik Forsling, vår maskinist, spolar de två filmerna fram och tillbaka.

============================================================

Dramagruppen på skolans högstadium satte i år upp musikalen The Wall och spelade upp för entusiastisk publik den 19 – 20 maj.

======================================

Den 22 juni kl. 19.00 berättar Valdis Ordeus om bion vid kyrkans sommarkväll, ett arrangemang där även musikgruppen Gråå medverkar.

======================================

Fredagen den 15 juli gör folkmusikgruppen Väsen ett stopp

hos oss på sin cykelturné. Konserten startar kl 19.00 och

biljetten kostar 150 kr.

Läs kommentarer till konserterna och se bilder på:

Väsens cykelturne på Facebook

Cykla eller gå till Bion om du kan. Kommer du med bil får du gärna parkera nere vid hamnen. Bergsvägen kan vara ett alternativ om du inte kan gå så långt. Planen vid bion är reserverad för cyklar och handikappade, denna kväll.

Väsens hemsida

============================================================

Torsdagar framöver är bygg och målningskvällar på bion. Vi välkomnar medlemmar med praktiska händer!Kl 18.00 ca och ett par timmar framåt. Ta kontakt med Staffan Ulväng om du vill veta mer.

============================================================

Tisdagar kl 20 00 fr.o.m. 28 juni och sju veckor framåt visar vi film på Gamla Bion

28 juni True Grit

1969 gjorde Henrik Hathaway första versionen av denna film med John Wayne i en av huvudrollerna. I bröderna Coens version ser vi Jeff Bridges som den alkoholdoftande sheriffen Reuben J. ”Rooster” Cogburn som lovar att hjälpa en 14-årig resolut tjej, Mattie Ross, (Hailee Steinfeld) att leta reda på sin fars mördare. De får sällskap av LaBoeuf (Matt Daemon) som också vill ha sheriffens hjälp. En osannolik ridande trio i vilda västerns indianterritorium.

5 juli I rymden finns inga känslor

Bill Skarsgård gör ett trovärdigt porträtt av Asbergerkillen Simon, som försöker skaffa en ny flickvän till sin storebror så att livet kan återgå till det normala. Med mycket humor och utan att trampa över på lyteskomik har Andreas Öhman gjort sin första film om hur det är att leva nära någon med Aspergers syndrom.

12 juli Medan åren går

Mike Leigh har gjort en mänsklig och varm film om ett engelskt medelålders par, väl spelade av Jim Broadbent och Ruth Sheen. I lugnt tempo kliver vi in i deras liv under ett år, där paret är navet och stabiliteten i flera av sina vänners liv. En brittisk film att luta sig tillbaka och njuta av.

19 juli  Oceans

En mycket vacker dokumentärfilm med dramatik om våra världshav. Vi får möta många arter som inte setts på film tidigare. Filmen har tagit sju år att göra och har spelats in på 50 olika, ofta oländiga platser som krävt specialutrustning och mycket pengar. Disney Nature har stått för finanserna och Jacques Perrin och Jacques Cluzaud har regisserat. Pierce Brosnan bidrar med berättarröst!

6 juli En italiensk familj på gränsen till sammanbrott

I Apulien lever familjen Cantone och driver en pastafabrik. Den äldre generationen vill förstås  att sönerna ska driva familjeföretaget vidare, men pojkarna tänker annorlunda. Regi Ferzan Oztepek , i roller: Riccardo Scamarcio, Alessandro Preziosi, Nicole Grimaudo

2 augusti Hjärtslag

Kanadensaren Xavier Dolan regisserar och har en av huvudrollerna i sin andra långfilm som handlar om två unga vänner Marie (Monia Chokri) och Francis (Xavier Dolan) som flyter genom Montreals stadsliv med en självklar säkerhet. De träffar Nico och båda blir förälskade.

9 augusti Kings speach

Geoffrey Rush är talpedagog som hjälper den stammande kung George VI. Colin Firth fick en Oscar för sin prestation som och Helena Bonham-Carter som hans hustru, matchar honom fint i Tom Hoopers omtalade och prisade film.

============================================================

 

============================================================

Onsdag den 17 augusti spelar pianisten Lasse Ericsons och hans Trio Meny på vår scen.

Lämna ett svar