Gamla Bion i Örsundsbro

Utvalda

ett levande museum

Insidan

Vi söker ny kassör

Att vara kassör i denna lilla ideella förening är roligt och inte särskilt betungande. Som kassör sköter man betalningen av de fakturor som kommer in vilket inte är fler än 8-10 stycken per år. Medlemsavgifterna från de mellan 2-300 medlemmarna bokförs i ett excel-ark, så du måste inte kunna eller lära dig ett bokföringsprogram. Föreningen redovisar enligt kontantmetoden och gör ett förenklat bokslut. Föreningen är moms- och skattebefriad så ingen sådan hantering sker. Det du får i gengäld är gemenskap med filmälskande och engagerade personer i styrelsen samt glädjen hos medlemmarna som kommer till filmvisningarna. Om du är intresserad och har frågor, kontakta gärna mig på telefon 070-687 23 38.

Elizabeth Neu Morén

 

Kassör


1925 kunde man läsa följande i Enköpingsposten: ”Örsundsbro har fått en ny samlingslokal som är mycket trevligt inredd och försedd med bekväma sittplatser”. Det handlade om snickaren Edvard Johanssons nybyggda biograf. Förutom filmvisningar och uppträdanden av Örsundsbro Teateramatörer kunde kringresande revyer och cirkusgrupper ge föreställningar.

Verksamheten fortsatte i huset till 1961, men därefter fick huset förfalla. 1986 bildades dock Föreningen Gamla Bion, och biohuset började rustas upp. 1992 kunde bion återinvigas och 1995 stod även det tillhörande snickeriet färdigrenoverat efter många timmars arbete av flera föreningsmedlemmar. De senaste åren har bion och snickeriet visats som museum. Filmvisningar, konserter och utställningar har getts varje år.

Guidade visningar efter överenskommelse!

Medlemsavgiften för 2019 är 100 kr betala till BG 357-2575. Skriv ditt namn och din e-postadress på betalningen

Donationer till vår renoveringsfond mottages tacksamt. Bankgiro: 357- 2575

Välkomna!