2021

Filmsommaren 2021

Tisdag den 10 augusti kl.20.00 Catwalk- Från Glada Hudik till New York

Emmas största dröm är att få bli fotomodell. Glada Hudik-teaterns nya projekt blir att sätta samman en grupp som kan vara med på New Yorks modevecka med en egen modevisning. Filmen låter oss följa med på denna annorlunda resa.                    

Tisdag den 17 augusti kl.20.00 Judas and the black Messias

1960-talets Chicago är Svarta Pantherrörelsen mycket aktiv. FBI-chefen J Edgar Hoover jagar den afroamerikanska rörelsen och pantrarna infiltreras av en ung kriminell man, William O´Neal. Han ska rapportera så mycket han kan om den karismatikske unge pastorn och ledaren Fred Hamton. O´Neal är rädd för att avslöjas och samtidigt får han mer sympati med Pantrarnas rörelse.

Tisdag den 24 augusti kl.20.00 Rött kort

Iranska damlaget i fotboll är på väg till slutspelet i VM när lagkaptenen, Afrooz, stoppas på flyplatsen. Hennes make, som hon håller på att skilja sig ifrån, vägrar att tillåta henne att resa.

Tisdag den 31 augusti kl.20.00 Nomadland

Fabriksnedläggning, ensam i livet utan större hopp om ett bättre liv. Frances McDormand är mycket övertygande som en av amerikas fattiga pensionärer, som lever i sina bilar i hela samhällets utkant. De samlas till små campingsamhällen och lär känna varandra. Kinafödda Chloë Zhao regisserade.

Så här går det till

1) Antalet platser i biografen kommer att vara begränsat till 30, med avspärrade säten emellan.

2) Medlemmar som vill se en film skall boka plats i förväg genom att ta kontakt med Eva Eldh, som nås på i första hand: eva.eldh@gamlabion.se i andra hand på 073 / 349 63 67. Bokningen är öppen under måndag och tisdag i den vecka som filmen visas och först till kvarn gäller, det vill säga för filmen som visas den 10/8 öppnas bokningen den 9/8 o.s.v. Vi kan med andra ord inte garantera en plats. Hör av er vid återbud, så att vi kan ge plats för personer som står i kö. 

3) För medlemmar som redan erlagt medlemsavgiften för 2021 är det bara att höra av sig till Eva och boka plats.

4) Personer som önskar bli medlemmar i föreningen kan anmäla sig till en visning, men måste sedan erlägga en medlemsavgift på 150 kr i kassan. Betalning helst via Swish! Ingen kortbetalning.

Välkomna!