2019

Tisdag 2 juli kl. 20: Green book
Året är 1962 och en italiensk-amerikan spelad av Viggo Mortensson ska vara chaufför och livvakt till en svart pianist under en turné i den amerikanska södern. Filmen är inspirerad av en sann historia, den gröna bokens hela namn är ”The Negro Motorist Green Book”, en guidebok för resor i södern.

Tisdag 9 juli kl. 20: Den blomstertid nu kommer
Alex, Anna och Alex pappa är huvudpersoner i denna spännande dramatiska film. IT-system släcks, elen slås ut två terrorattacker drabbar Sverige. Ett filmkollektiv från Norrköping gör sin första långfilm. Ett ambitiöst filmiskt hantverk.

 

Tisdag 16 juli kl. 20: The favourite
1700-talets engelska hov, och relationen mellan två kusiner, drottning Anne (Olivia Coleman) och Hertiginnan Sarah av Marlborough (Rachel Weisz), Georgios Lanthimos (även The Lobster) regisserar.

 

Tisdag 23 juli kl 20: BlacKkKlansmen
Den första svarte polisen i Colorado Springs på 1970-talet försöker infiltrera och avslöja personer inom Klu Klux Klan. Spike Lee regisserar filmen och fick en Oscar för bästa film.

 

Tisdag 30 juli kl. 20: The Wife
Glenn Close spelar hustrun till mottagaren av Nobelpriset i litteratur, Joseph Castleman (Jonathan Pryce). Hon är den talangfulla författaren som har hjälpt sin make till hans framgångar. Björn Runge regisserar.

 

2 – 4 augusti: Berättarfestival

4 augusti: Föreningen Fjärdhundralands Rebusrunda

Tisdag 6 augusti kl. 20: Shoplifters
Osamo och Nabuyo är ett par som bor i Tokyo i stor fattigdom. Deras familj utökas av bl.a. en grannflicka som misshandlats av sin egen familj. Vad gör man för att överleva och vilka utgör en familj? Lägg märke till musiken och filmningen i denna ovanliga film.

7 augusti Konsert: Kent Wennman Rockabilly Quartet

9 augusti: Konsert med Gyttring, Irländs folkmusik

11 augusti: Föreningen Fjärdhundralands Rebusrunda

Tisdag 13 augusti kl. 20: Gräns
Ali Abbasi regiserar John Ajvide Lindkvists novell om Tina som jobbar vid tullen och har extra skarpa sinnen som gör att hon kan avslöja smugglare. Men hon misstar sig men blir attraherad av den mystiske Vore som kommer till tullstationen. ”Den omänskliga kärlekshistorien” har den kallats.

29 september: Mickelsmäss, vi har öppet hus.

Programpunkter kan tillkomma under säsongen.