2006

2006

Årsmöte

Söndagen den 23 april hade föreningen sitt årsmöte. Våga sjungakören från Örsundsbro sjöng för oss och vi med dem.

Filmvisningar för Örsundsbroskolan
31 maj och 1 juni visades film för låg och mellanstadieeleverna i Örsundsbroskolan

Sommarfilmer

4 juli Zozo
Imad Creidi spelar en tioårig pojke som från Libanon ska flytta till Sverige för att komma undan kriget i 1980-talets Beirut. Det är Josef Fares egna upplevelser som ligger till grund för manus. Han lyckas förmedla både komik och sorg

11 juli Constant Gardener – Den trägne odlaren.
Efter John le Carrés roman har Jeffrey Caine gjort manus, brasilianaren Fernando Meirelles, som regisserat Guds Stad, regisserar denna tänkvärda, spännande och skrämmande historia om multinationella företags verksamhet i utvecklingländer. Denna gång handlar det om läkemedel och Kenya.

18 juli Brevet från Otar
I Tiblisi, huvudstad i Georgien, bor tre generationer kvinnor tillsammans i en liten lägenhet. Gamla Eka längtar efter brev och samtal från sonen Otar som har åkt till Paris för att jobba. Marina är Ekas dotter och mamma till tonåriga Ada. Miljöerna och personerna skildras med stor känslighet både i Tiblisi och i Paris. En mycket vacker film!

25 juli Me and you and everyone we know
Amerikanskan Miranda July har skrivit manus, spelar huvudrollen samt regisserar denna poetiskt vackra film om människors önskan att få kontakt och komma varandra nära. Den barnsligt oskyldiga samvaron, den tonårigt sexuellt nyfikna och den mer komplexa vuxensamvaron skildras med självklarhet och värme. Man blir omedelbart fångad av denna film som redan fått flera filmpriser.

1 augusti Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
Erik och Edmund, 14-år tillbringar en 60-talssommar tillsammans. De upptäcker att de har många saker gemensamt. Tågbanor, vilda västernserier och kärleken till den söta lärarvikarien Eva. Håkan Nesser skrev boken och tillsammans med regissören Martin Asphaug gjorde han filmmanus.

8 augusti Match Point
En thriller I brittisk överklassmiljö utan jazzmusik gjord av Woody Allen. Den amerikanske regissören har gjort en film i en helt annan stil vi vant oss vid. Före detta tennisproffs blir tennistränare på en lyxig klubb i London. Han blir kär i bästa vännens syster och faller pladask för hans flickvän. För att klara sig ur detta predikament behöver verkligen att bollen, som väger på nätkanten, rulla ner på motståndarens planhalva.

15 augusti Brokeback Mountin
Kärlek är en naturkraft – men får man älska vem man vill? Eller bestämmer omgivningen, moral och äldre generationers vanor mer än du själv?. Regissör är Ang Lee, som också gjorde Crouching tiger, hidden dragon. Han och de unga skådespelarna gör ett bra jobb. Filmen är inspelad i mycket vacker natur i Canada.

Musik.

2 augusti
Väsen,
d.v.s. Olov Johansson, Mikael Marin och Roger Tallrot gav en mycket uppskattad och välbesökt konsert.

1 september
Stardust – musikaliska stänk, myter och anekdoter ur jazzens värld.

Peter Lind och The Cabaret Band spelade jazz av god årgång.

24 september.
AURA, bestående av Aurora Hägglund, Aldo Donatello och Håkan Gavelin gav oss visor i blå ton, vackra, både nyskrivna och gamla.

Lämna ett svar